Cursusboek Formatief Toetsen (verwacht)


Titel: Cursusboek Formatief Toetsen
Auteur: Allard Bijlsma 
Editie: 1e
Aantal pagina's: 250
Uitgekomen: verwacht zomer 2020
Verkrijgbaar als: online leesversie

 

In dit praktische boek maakt u de vertaalslag van alle theorie rond formatief toetsen naar het zelf praktisch ontwikkelen en inzetten van toetssoftware hierbij. Het boek geeft voorbeelden bij tientallen verschillende programma's en apps, maar geeft vooral praktische voorbeelden voor gebruikers van Quayn. Verder aandacht voor het gebruik van toetsapps, zoals Kahoot en Socrative. Ook gaan we in op het gebruik van (oefen)toetsen binnen formatieve leerlijnen in leerplatforms, zoals magister.me en itslearning. In het boek komen onderwerpen als diagnosticeren en adaptiviteit aan bod, maar er is ook aandacht voor het ontwikkelen op basis van metadata en het filteren van goede maatwerk(oefen)toetsen. 

 

Het boek maakt deel uit van zes boeken die we ontwikkelen voor wie aan de slag wil met digitaal toetsen. Deze reeks zal in de loop van 2020 geheel uit zijn. 


Het boek is alleen als online te lezen boek te bestellen en de praktische onderdelen daaruit zijn als complete e-learningcursus te volgen (zomer 2020). Het sluit naadloos aan op de cursusboeken, deel I en deel II bij het programma Quayn, ook bij ons verkrijgbaar. 

 

Volg ons via linkedIN of ons weblog om te zien wanneer dit boek zal zijn verschenen.