Algemene informatie bij de Quayn Toetsenbank AK


Wij hebben sinds einde 2018 een wekelijks groeiende Quayn Toetsenbank met op dit moment al meer dan 2300 oefentoetsen beschikbaar voor gebruikers van het online toetsplatform Quayn, specifiek voor het docenten aardrijkskunde in het voortgezet onderwijs. 

[ naar bestellen ] - [ naar overzicht nieuwste toetsen ] - [ training aanvragen ] - [ flyer ]

Doel van de Toetsenbank
Uit onze eigen ervaring als docent aardrijkskunde, weten we hoeveel tijd het kost om lessen voor te bereiden en leerlingen adequaat en op het juiste niveau een gepersonaliseerde leerroute aan te bieden. Middels de Toetsenbank, kunt u met een paar simpele muiskliks elke leerling individueel en gehele klassen tegelijk oefentoetsen voorzetten, waarbij u kunt kiezen uit ons kant-en-klare (en groeiende) aanbod.

Type Quayn-licentie
Deze projectenbank met vragen draait exclusief in de cloudapplicatie Quayn, verkrijgbaar bij De Rode Planeet te Zuidhorn. Uw instelling moet hier een licentie op hebben, om ermee te kunnen werken.

De projectenbank is ook al geheel opgenomen binnen de licentie Quayn CONTENT. Heeft uw instelling specifiek deze Quayn-licentie afgesloten, dan hoeft u de Projectenbank Aardrijkskunde niet apart nog aan te schaffen. Heeft uw school een licentie op Quayn INSTAP, BASIC, PLUS of SUITE, dan dient u als team/vakgroep de projectenbank zelf apart aan te schaffen. Wij zetten die daarna open in uw account. U vindt het geheel daarna na inloggen in Quayn onder Projecten | Externe projecten | opdendrieberg.

Licentieprijs
De Projectenbank is verkrijgbaar in een jaarabonnement voor Euro 149/per jaar/excl. btw, via de webshop van De Rode Planeet. Jaarlijks zullen zo’n 500-1000 nieuwe projecten worden toegevoegd. Hij bestaat vooral uit kant-en-klare projecten die u niet kunt aanpassen en op termijn ook (tegen meerprijs) uit een reeks itembanken, waaruit u eigen toetsen kunt samenstellen of bestaande toetsen kunt aanpassen. De focus ligt in de Projectenbank op direct toepasbare aanvullende (oefen)toetsen voor formatieve afname. Inclusief oefentoetsen die te gebruiken zijn naast de bekende methodes én alle examens van de afgelopen ruim 10 jaar en bij de Grote Bosatlas en Alcarta Atlas.

Naar verdere informatie: [ klik hier ] | Online bestellen bij DRP: [ klik hier ]
Online flyer bekijken: [ klik hier ]

Wat krijgt u:

  • [projecten] Oefenvragen bij leerjaar 1 t/m 5 naast de 4 meest gebruikte lesmethodes: De Geo, Wereldwijs, buiteNLand, De Wereld Van en Humboldt. Alle vragen zijn ontwikkeld op basis van het OBK (10.000 vragen)  
  • [projecten] Alle examens voor vmbo, havo en vwo van de laatste 15 jaar (8000 vragen).
  • [projecten] Topografievragen bij provincies, werelddelen en alle (!) landen van de wereld, maar ook bij weerkaarten, Google Maps en Openstreetmap (2000 vragen).
  • [projecten] Wekelijks nieuwe vragen bij actuele onderwerpen en planologische ontwikkelingen. We sluiten hierbij onder meer aan bij de site GeoBronnen (500 vragen).
  • [projecten] Vaardigheidsvragen. We bouwen aan oefenvragen bij elke kaart van de Grote Bosatlas, 55e editie en bij de Alcarta, 1e druk. Ook hebben we oefenvragen bij weerapps, statistiek en bij veldwerk (2000 vragen).
  • [projecten] Didactische uitstapjes. We hebben toetsen die verwijzen naar bekende geografische online uitlegvideo's voor 'flipping the classroom' en honderden quizzes, flashcard-oefeningen, foto-excursies en meer (500 vragen).

Algemeen:

  • Er wordt als bron gebruik gemaakt van applicaties als routeplanners, Google Maps en Earth en Streetview en Flightradar en verder sites als Buienrader en CBS Statline.
  • Er wordt gebruik gemaakt van eigen en geschonken bronnen van geografen en wereldreizigers en van open beeldbanken. Bij de topografie wordt gebruik gemaakt van eigen ontwikkelde kaarten en open kaarten.