opdendrieberg | KNAG onderwijsmiddag | 2020


Welkom bij bureau opdendrieberg. Mijn naam is Allard Bijlsma, ben oud-docent aardrijkskunde en ik bouw dagelijks aan de grootste verzameling oefentoetsen in Quayn en LearnClearly, speciaal voor het vak aardrijkskunde in het voortgezet onderwijs. Laat leerlingen oefenen met begrippen, bij een paragraaf van elke bekende methode, met topografie en actualiteit, bij de Alcarta en Grote Bosatlas en veel meer. Tientallen scholen maken hier al gebruik van. Ook bouw ik sinds kort oefentoetsen voor volwassenen, om hun kennis en plezier in het vak aardrijkskunde te vergroten. 

 

Speciaal voor de online bezoekers zijn er deze aanbiedingen, die geldig zijn tot 1 januari 2021:

 • Quayn | oefentoetsenbank Aardrijkskunde VO
  Heeft je school een licentie op het toetspogramma Quayn? Vraag dan een tijdelijke gratis licentie aan tot 1 januari a.s. Je kunt je leerlingen dan onbeperkt laten oefenen met de ruim 5500 oefentoetsen. Ze zijn direct in te plannen, ook met reeksen tegelijk. Let op: alleen geschikt voor scholen met Quayn. Direct een licentie op de toetsenbank aanschaffen? Dan zijn tijdelijk de eerste twee maanden gratis. Prijs: € 149 (excl. btw) per jaar voor een schoollocatie voor alle docenten en in te plannen voor alle aangesloten leerlingen.
  [ naar alle informatie ] - [ tijdelijke licentie aanvragen ]
 • Udemy | cursus werken met de Quayn Toetsenbank Aardrijkskunde
  Heb je al de Oefentoetsenbank of je wil er eerst uitgebreid mee kennismaken? Ik heb deze maand een complete videocursus voor zelfstudie ontwikkeld met ruim 25 korte online lessen. Maak kennis met alle onderdelen en leer hoe je de oefentoetsen inplant in Quayn en inzet binnen trajecten van (formatief) toetsen. Prijs: $ 19,95.
  [ naar alle informatie ] - [ naar de Udemy-cursusinformatie en bestellen ]
 • LearnClearly | oefentoetsen om te verwonderen en te leren
  Bij het bekende Instagram-account @amapaday heb ik oefentoetsen gemaakt bij ruim 60 speciale geografische kaarten. Elke maand voeg ik nieuwe toetsen bij nieuwe kaarten toe. Toetsen zijn af te nemen via een browser, een tablet of via de telefoon. In 2021 zullen er diverse nieuwe pakketten met toetsen beschikbaar komen: topografie, begrippen, geogr. thema's, virtueel reizen, e.d. De toetsen bij @amapaday zijn Engelstalig. Doelgroep: fans van kaarten.
  Toegankelijk via: LearnClearly. Tot 1 januari a.s. kost een jaarlicentie € 0,99.
  [ naar alle informatie ] - [ naar LearnClearly en bestellen via iDEAL ]

  N.B. Alle toetsen zijn ook opgenomen in de Quayn Toetsenbank Aardrijkskunde.

  Let op: de eerste keer dat je in LC komt, moet je jezelf (gratis) aanmelden. Je krijgt dan een te bevestigen link in je e-mail. Daarna kun je een pakket aanschaffen.
 • Ontspannen met de nieuwe FlightSimulator van Microsoft
  Reis mee met Joost via YouTube, bij zijn reis door Europa. Vanuit het vliegtuig geeft hij uitleg over de gebieden waar je overheen vliegt. De reis is gestart in oktober en zal doorlopen tot in december. opdendrieberg volgt zijn reis met een toets na afloop van elk traject via LearnClearly. Hiervoor kost een jaarlicentie € 0,99. Er zitten (als de reis ten einde is) circa 50 toetsen in het pakket. Naar de YouTube 'Reis door Europa': [ klik hier ]
  Joost heeft een gratis YouTube-cursus ontwikkeld om zelf te leren vliegen met de Flight Simulator: [ klik hier ]. Naar de toetsen erbij in LearnClearly: [ klik hier ]

  N.B. Alle toetsen zijn ook opgenomen in de Quayn Toetsenbank Aardrijkskunde.

  Let op: de eerste keer dat je in LC komt, moet je jezelf (gratis) aanmelden. Je krijgt dan een te bevestigen link in je e-mail. Daarna kun je een pakket aanschaffen.