23-12-2020 | Virtueel reisbureau uit


Nu het echte reizen al een tijdje niet wordt aangeraden en we op weg gaan naar een tijd dat het maken van een verre reis voor je lol niet normaal meer is, komt virtueel reizen in beeld. Ik heb een website gebouwd, van waaruit je naar elke mooie plek op de wereld kunt ‘reizen’ middels een reisverslag van iemand anders. In eerste instantie heb ik zo’n 500 bestemmingen uitgekozen en ik wil dat snel laten uitgroeien naar zo’n 2000. Het kost je niets en ik kan je verzekeren: er gaat een wereld voor je open! Het is een genot om deze site te bouwen. De site is in het Engels, omdat ik wil dat men er wereldwijd gebruik van moet kunnen gaan maken.
Reis je mee? Ga dan naar www.myvirtualtrips.info. Veel reisplezier!

Hoe werkt dat?
Je kiest een dag of avond voor je reis en kiest in de site een reisbestemming. Via een link start je een filmpje op YouTube op en speelt die af op je pc, een groot scherm of de tv. Misschien is het leuk die dag te eten in de sfeer van je reisbestemming. Er zijn filmpjes die je uren rondleiden en soms zijn ze voorzien van rustgevende muziek. Zet zo’n reis eens aan op de achtergrond en lees onderwijl een boek bij het reisthema. Veel reisverslagen zijn gemaakt met een drone.
Reis je mee? Ga dan naar www.myvirtualtrips.info. Veel reisplezier!

Extra’s
Ik bied je ook mijn zelf virtueel gevlogen tochten aan die ik maak vanuit de Microsoft Flight Simulator. Inmiddels heb ik ruim 100 vluchten vastgelegd en daarvan is de helft inmiddels openbaar. Iedere dag om 19.30 uur komt een nieuwe vliegreis beschikbaar. Abonneren hierop kan [ hier ]. Je kunt ook vliegen naar de toekomst, virtueel mensen bezoeken, een museum of sportlocatie bezoeken of een locatie bezoeken met een geografische of historische betekenis. Vliegen naar de maan of de planeet Mars behoort ook tot de mogelijkheden. Er is speciale aandacht voor Nederland, waarvoor ik alle bekende toeristische attracties ga ‘ontsluiten’. Een deel van de tochten is voorzien van een kaart, zodat je de locatie kunt terug vinden.
Reis je mee? Ga dan naar www.myvirtualtrips.info. Veel reisplezier!

Toets om kennis te checken
In 2021 kom ik met een toets per bestemming, zodat je kunt zien wat je al weet van je virtuele reisbestemming. Toetspakketten zijn aan te schaffen via www.learnclearly.academy. De pakketten zijn nu al in opbouw en al te koop. Schaf je die nu al aan, dan worden wekelijks nieuwe oefentoetsen daaraan toegevoegd. Bezoek je de site, dan moet je je eerst registreren. Daarna kun je een toetspakket kopen voor een symbolisch bedrag. Je krijgt dan een jaar toegang tot ongeveer 50 toetsen per pakket.
Reis je mee? Ga dan naar www.myvirtualtrips.info. Veel reisplezier!