Toetsontwikkeling en -conversie | opdendrieberg

Ik begeleid het hele jaar door bedrijven, uitgeverijen en scholen bij het omzetten van bestaande toetsen naar een nieuw formaat. Hier zet ik een intern ontwikkeld conversieprogramma, genaamd QuestionConstructionKit, bij in.


In kan helpen bij onder meer de volgende omzettingen:

  • Van Word naar een online toetsplatform via Excel/ IMS QTI of maatwerk
  • Van toetsplatform A naar toetsplatform B via Excel/ IMS QTI of maatwerk
  • Van een open Excel-formaat naar IMS QTI 2.1-formaat


QuestionConverter

Via een eigen QuestionConverter kan ik batchgewijs reeksen bestanden omzetten van formaat A naar B. Deze converter maakt deel uit van onze eigen QuestionConstructionKit.

Template toetsontwikkeling
Voor het gebruikers van verschillende systemen samen te laten werken aan een toetsenbank, heb ik een Excel-en een TXT-template beschikbaar en een eenvoudige editor voor 9 vraagtypes. De QuestionConverter kan gevulde templates wegschrijven naar diverse toetspakketten en naar IMS QTI 2.1. Ook hebben we een generator voor begrippen- en woordenschattoetsen en een beeldeditor, die honderden afbeeldingen in éen keer kunnen aanpassen voor gebruik in een toets. Neem [ contact ] op als u mijn expertise nodig hebt bij dergelijke vraagstukken.

 

Leg uw wensen aan mij voor via het [ contactformulier ] en ik neem contact met u op.


Ik heb uitgebreide ervaring met toetsprogramma's als Dugga, Quayn, Forms, iSpring Quiz, Loudly en apps als Kahoot, Plickers en Socrative en uitwisselformaten als IMS QTI 2.1, spreadsheet-templates en gecodeerde tekstbestanden.