05-2-23 | QCK ImageConverter


Het probleem
Ik maak jaarlijks zo'n 10.000 foto's voor diverse projecten waar ik actief mee ben. Deze foto's maak ik met mijn telefoon en zijn tussen 3 en 4 MB groot. Ze gaan bijna allemaal online naar een website. Zet je die allemaal daar neer, dan wordt de website heel erg traag. Een ander probleem is dat de afbeeldingen als naam alleen maar een datum kennen. Op basis daarvan zijn ze offline moeilijk terug te vinden en binnen Google Photos alleen op locatie. Sinds de jaren '90 gebruik ik het programma Irfanview voor het batchgewijs omzetten en hernoemen van afbeeldingen. Nadeel is dat de instelmenu's zeer uitgebreid zijn en er meerdere clicks nodig zijn om er te komen. Te bewerkelijk dus.

De oplossing
We hebben daarom een kleine tool ontwikkeld binnen de QuestionConstructionKit, waarmee ik nu heel simpel afbeeldingen kan verkleinen en kan hernoemen. Ik gebruik het elke dag en dat scheelt me veel geklik en vele uren werk per maand. De QCK ImageConverter komt op termijn ook voor anderen beschikbaar in de QuestionConstructionKit. NB. Om het te kunnen gebruiken, moet je ook het gratis Irfanview installeren, want dat wordt op de achtergrond gebruikt. De Converter schermt je als het ware af van de ingewikkeld emenu's.

Naar meer informatie: https://www.questionconstructionkit.com/components/qck-imageconverter